Linde von Rosen föddes 1902 på Stafsunds gods på Ekerö och avled på samma plats, Stavsund, i mars 2000. Linde visade för alla kvinnliga ryttare och äv

Linde von Rosen föddes 1902 på Stafsunds gods på Ekerö och avled på samma plats, Stavsund, i mars 2000. Linde visade för alla kvinnliga ryttare och äventyrare att inget är omöjligt. Hon var en grevinna, ryttarinna och författare. Hon är framförallt känd för de långresor genom Europa som hon gjorde med sin häst Castor och som hon även skrivit om.

Linde var den sista medlemmen av den gamla, friherrliga ätten Klinckowström. Linde von Rosen var yngsta barnet till friherren Axel Klinckowström och makan Thyra. 1933 gifte sig Linde med greven Hans von Rosen (1888–1952) och bosatte sig då på Lindö gård utanför Nyköping. Vid 92 års ålder flyttade hon tillbaka till sitt barndomshem på Stafsund.

Linde genomförde flera långritter till häst genom Europa, ensam. Under totalt sex års resor tillsammans med sin häst, på totalt cirka 1.275 mil, bodde hon på sammanlagt 296 platser. Under resorna förde hon dagbok och skrev för Bonniers Veckotidning. Om reseäventyren har hon berättat i fyra olika böcker och dessa har gett stor uppmärksamhet.

Paris var målet för den första riktiga långritten tillsammans med hästen Castor som hon köpte 1922. Ritten tog 60 dagar.