Peder är en Sveriges främsta ryttare och idrottare just nu, men även genom tiderna en av de mest framgångsrika tävlingsryttarna från Sverige. Han segr

Peder är en Sveriges främsta ryttare och idrottare just nu, men även genom tiderna en av de mest framgångsrika tävlingsryttarna från Sverige. Han segrat i EM i hoppning, tagit två medaljer i OS och dessutom tagit hem det hedersvärda Jerringpriset två år i följd.

Peder bor på gården Grevlunda i Skåne tillsammans med sin hustru Lisen Bratt Fredricson, även hon tävlingsryttare.

Självbiografin har skrivits tillsammans med tv-journalisten Lisen Lindahl. Det är en öppen och intressant berättelse om hans liv och allt slit som slutligen ledde fram till stora mästerskap och så småningom medaljerna.

Peder Fredricsons började rida vid tre års ålder men då var det helt fritt och han mer eller mindre lekte sig till erfarenhet. Den extremt fina balansen han har på hästryggen idag kommer garanterat från alla vilda ritter i skogen eller alla de gånger han simmade med sina hästar. Det var barbacka och barfota som gällde och den föredragna farten var snabb. Oftast red han tillsammans med sin storebror Jens Fredricson som även han blev en frangångsrik tävlingsryttare.

I tonåren kom dock suget efter att lära sig mer så då tog han jobb hos några av de bästa ryttarna i världen. Många imponerades av hans skicklighet men ändå gick det inte så bra som planerat när han kom till de stora sammanhangen.