Om man har en egen häst måste man se till att den känner sig hemma någonstans. Hästens hem är i stallet och i hagen. Därför är det viktigt att man har koll på hur man ska ordna det för hästen så att den trivs så bra som möjligt.

Vilka tillbehör behövs?

Hos Kellfri.se finns det mesta som kan behövas för att få och hålla ordning i stallet och i hagen. Här hittar du allt från traktorer till andra jordbruksredskap som kan vara bra att ha.

Även mindre saker som skottkärra, grep, skyffel, hinkar, ryktborstar, krubbor och liknande är tillbehör som behövs i stallet. Hur mycket pengar man väljer att lägga på tillbehören är helt individuellt men det är viktigt att man ser till att sakerna fungerar för det man ska använda dem till.

Ordna en säker hage

En häst mår som allra bäst när den får vara utomhus och beta under den större delen av dygnet. Men för att hästen ska må bra i hagen måste den vara säker. Stängslet ska kunna hålla hästen i hagen, samtidigt som det inte ska vara farligt. Man måste också ha koll på att det inte finns farliga föremål i hagen.

Inredning i boxen

I hästens box bör det finnas möjlighet för hästen att äta och dricka. Det kan antingen vara i hink, krubba eller vattenkopp. Det kan också vara bra att ha en ring i boxen så att man kan binda upp hästen vid ryktning, sadling eller veterinära behandlingar. Det gäller dock att man ser till så att inredningen sitter fast och att den är så säker som möjligt. Hästen ska inte kunna fastna i eller skada sig på sakerna.