Ridklubbar är idrottsanläggningar som ofta kommer lite i skymundan. Många gånger kan hockey och annat få bidrag av kommuner för att kunna fortsätta sin verksamhet men det är inte alls lika vanligt att ridklubbar får det. Ridning är inte heller en sport som syns lika ofta i tidningar och andra medier. Men hur kan man marknadsföra och göra reklam för en ridklubb?

Profilprodukter

Hos företaget Printer kan man beställa hem flera olika sorters profilprodukter. Överlag är det faktiskt ett väldigt bra sätt att marknadsföra sig på. Om man har en ridklubb kan man till exempel sälja kläder som eleverna kan använda när de tävlar eller tränar på andra orter. En mugg med ridklubbens logga kan också vara bra att ha till försäljning. Det är dock bra att tänka på att ridklubben inte får välja för dyra produkter. Då är risken stor att få väljer att köpa dem. Man vill såklart att så många som möjligt ska köpa produkterna för att de ska synas, samt för att ridklubben ska få ett litet tillskott i kassan.

Sociala medier

Ett annat sätt att marknadsföra sig på är genom sociala medier. Där kan ridklubben lägga ut olika aktiviteter, bilder, inlägg och andra saker. Ofta är det gratis att marknadsföra sig i sociala medier och marknadsföringen når ut till en stor målgrupp.

Det finns flera olika sociala medier att välja mellan och det kan vara en fördel att finnas med på flera av dem. På så sätt kan man nå flera personer på kort tid. Ibland kan det till exempel finnas viktig information som ridklubbens medlemmar och andra behöver få reda på. Det kanske finns en smitta som gör att ridklubben måste hålla stängt, eller så har något annat skett. Då kan man snabbt ge besked genom de sociala medierna. Det är ofta mycket uppskattat.

Bjud in allmänheten

Ett annat sätt att locka fler in i ridsportens värld är att man helt enkelt bjuder in allmänheten till att prova på olika aktiviteter. Det kan handla om prova på ridning, barnaktiviteter eller ponnyridning på stan. Alla aktiviteter behöver inte handla om just hästar och ridning. Varför inte förlägga en spökvandring i stallets omgivningar kring Halloween? Då kan även de personer som inte tål eller är rädda för hästar vara med och delta i olika aktiviteter. Ju fler som får vara med i sporten, desto mer märks den. Det kan också vara en sak som gör att ridklubben kan få lite mer i bidrag. Genom den reklam man gör för de olika aktiviteterna syns också ridklubben mer både i tidningar och andra medier. Det gör att allt fler kan få upp ögonen för ridklubben även om de inte har möjlighet att delta i aktiviteter just då.